НовиниХороскопЗвездиМода и красотаЛюбопитноЛюбовДиетиЗдравеПочивкаМама и детеРецепти
Мисия
№1 сайт за всяка Жена, всеки ден

Сочни картофки на фурна

Ароматни печени картофи на фурна. Ето и рецептата.

Необходими продукти за 4 порции

  • 1 кг картофи, нарязани на фини кръгчета
  • 100 мл бяло вино
  • 500 мл пилешки бульон
  • 5 стръка розмарин
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 глави лук, нарязан на фини полумесеци
  • 50 г масло
  • сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. Виното и бульонът се смесват, слагат се на силен огън да заврат и се оставят да врат, докато се редуцират с една трета. Добавят се стръковете розмарин и се оставят да постоят 20 минути, след което се изваждат.
  2. Зехтинът се загрява и в него се добавя лукът. Разбърква се на умерен огън за 15 минути, докато омекне добре.
  3. Дъното на тавичка се намазва с масло и отгоре се подреждат ред картофи, след това ред лук, поръсва се със сол и пипер и така се правят няколко слоя, докато свършат продуктите. Завършва се с картофи и малки парченца масло.
  4. Заливат се с редуцирания бульон, покриват се с лист хартия за печене и се пекат 50 минути в загрята фурна на 170° С. Намазват се с четка с масло и се запичат под загрят грил още 10 – 15 минути, докато се зачервят приятно. По желание може да поръсате и малки кашкавал.
За да направите тази страница любима, натиснете
Ctrl + D
от клавиатурата си.