НовиниХороскопЗвездиМода и красотаЛюбопитноЛюбовДиетиЗдравеПочивкаМама и детеРецепти
Мисия
№1 сайт за всяка Жена, всеки ден

Апетитни кюфтенца от леща

Лещените кюфтенца са чудесна алтернатива на класическите месни ястия, като същевременно предлагат засищащ и вкусен вариант за обяд или вечеря.

Необходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. леща
  • 1 стрък праз, ситно нарязан
  • 1 ч. л. чубрица
  • ½ ч. л. кимион
  • ½ ч. ч. брашно

Начин на приготвяне

  1. Измийте лещата и я залейте с 4 чаши вода. Сварете я, докато омекне напълно. След това я изсипете в гевгир и я отцедете добре, като я притискате.
  2. Пасирайте частично лещата или я намачкайте с вилица. Смесете я с праза, чубрицата и кимиона. Оформете малки плоски кюфтенца и ги оставете в тавичка на хладно за 3-4 часа, за да се стегнат добре.
  3. Оваляйте кюфтенцата в брашното. Загрейте 2 с. л. олио в тиган и изпържете кюфтенцата от двете страни до златисто. Поднесете ги топли или студени със сос от лимонов сок, зехтин и чесън.
За да направите тази страница любима, натиснете
Ctrl + D
от клавиатурата си.