Апетитни кюфтенца от леща
Лещените кюфтенца са чудесна алтернатива на класическите месни ястия, като същевременно предлагат засищащ и вкусен вариант за обяд или вечеря.
Необходими продукти за 4 порции
- 1 ч. ч. леща
- 1 стрък праз, ситно нарязан
- 1 ч. л. чубрица
- ½ ч. л. кимион
- ½ ч. ч. брашно
Начин на приготвяне
- Измийте лещата и я залейте с 4 чаши вода. Сварете я, докато омекне напълно. След това я изсипете в гевгир и я отцедете добре, като я притискате.
- Пасирайте частично лещата или я намачкайте с вилица. Смесете я с праза, чубрицата и кимиона. Оформете малки плоски кюфтенца и ги оставете в тавичка на хладно за 3-4 часа, за да се стегнат добре.
- Оваляйте кюфтенцата в брашното. Загрейте 2 с. л. олио в тиган и изпържете кюфтенцата от двете страни до златисто. Поднесете ги топли или студени със сос от лимонов сок, зехтин и чесън.